Stimuleringsfonds

Twee maal vroeg het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (voorheen ‘voor de Pers’) mij een uitleganimatie te maken. Over wat zij afgelopen jaar allemaal voor elkaar gekregen hebben, wie zij hebben gesteund en welke toffe projecten door hun hulp het levenslicht zagen. Én een video over jongerenwedstrijd The Challenge.

. Bij die tweede besloot ik om een stop motion animatie te maken die het gevoel van The Challenge over wist te brengen, alswel de eisen van het Stimuleringsfonds erin verwerkten: namelijk beeld van de uitreiking van de Tegel Toekomstprijs, beelden van de winaars van vorig jaar en de ‘raket’ aan het einde.

Samen met Victor van Werkhooven bedacht ik het concept: van idee, naar ‘Start’ op het Monopolybord, naar pitch en lancering. Victor maakte voor mij de tekeningen, we schoten samen de foto’s in drie dagen tijd en ik monteerde het geheel tot een filmpje. Leuke factoid: er werden voor dit filmpje een kleine 400 post-its gebruikt.

De voice-over komt van de getalenteerde actrice en presentatrice Marloes ten Kate. Kan ik iedereen van harte aanbevelen.