Over mij

 

P1300088Ik ben webredacteur bij Folia Web en freelance journalist, tekstschrijver en videomaker. Met De Uitlegfabriek maak ik uitleganimaties waarmee ik actuele onderwerpen probeer uit te leggen voor een groter publiek. Ook maak ik animaties in opdracht.

Ik heb als videomaker, editor en tekstschrijver onder andere gewerkt voor De Nieuwe Reporter, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de Universiteitskrant Groningen en Gamer01. Op deze portfoliopagina meer over mij, een selectie van artikelen en filmpjes die ik heb gemaakt voor verschillende media en een digitale versie van mijn cv.

Ik heb een uitgebreid netwerk van creatievelingen, van filmmakers tot grafisch ontwerpers, van tekenaars tot stemacteurs. Van IT’ers tot hackers en van wetenschappers tot belastingadviseurs. Veel van deze mensen zijn altijd bereid te helpen bij videoprojecten, creatieve uitspattingen en kan ik aanschrijven als bronnen voor journalistieke producties.

Zelf ben ik ook altijd bereid om te helpen met leuke projecten. Zo was ik geluidsman voor de speelfilms De laatste dagen van Henry VIII en NoFuture, werkte ik mee aan horrorcomedy Paashaat, sitcom North, en de Nederlandse horrorfilm Lijkzang.

Ook zette ik in 2010 het inmiddels succesvolle filmfestival Flicks: International Student Short Film Festival op, dat ik met hulp van vrienden en bekenden tot een favoriet in het Groningse internationale studentenleven wist te maken. Ik ben er erg dankbaar voor dat het inmiddels al voor de zes keer met veel enthousiasme door de Usva georganiseerd wordt. Daarnaast maakte ik samen met Coos Maters een theaterbewerking van het absurde boek Dirk Gently’s Holistic Detective Agency van Douglas Adams.

Voor meer informatie over mijn loopbaan, zie mijn Linkedin profiel, voor persoonlijke informatie, zie mijn Twitter of Facebook.

Hopelijk geniet u van wat u leest op mijn website, bedankt voor het bezoeken. Mocht u me willen inhuren voor schrijf-, redactie-, ontwerp- film- of radiowerk, dan kunt u me het best een mail sturen op stephan[at]stephanvegelien.nl

Tot snel,

Stephan

Stephan Vegelien Mediaproducties, Amsterdam

06-53851822

KVK-nummer: 58636056